Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/goatsandtrails.com/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-product-addons/includes/class-wc-product-addons-cart.php on line 104
En ny begynder tester mountainbike! Cannondale F29 Carbon 3 – Goats & Trails

En ny begynder tester mountainbike! Cannondale F29 Carbon 3

[container]CANNONDALE F29 CARBON 3 2015[/container]

Cannondale F29 Carbon 3

Specs

Størrelse: Small
Ramme
F29, BallisTec Carbon, SPEED SAVE, BB30, 1.5 Si head tube
Forgaffel
Lefty PBR 100 29, PBR XC damper, Hybrid Needle Bearing Technology, 45mm offset
Kranksæt
SRAM S1400, BB30, 38/24
Krankboks
SRAM BB30
Skiftegreb
SRAM X7
Cassette
SRAM PG 1030, 11-36, 10-speed
Kæde
KMC X10, 10-speed
Forskifter
SRAM X7, direct mount
Bagskifter
SRAM X9 Type 2 RBC
Fælge
Stan’s ZTR Rapid 29, 32 hole, tubeless ready
Nav
Lefty SL front, SRAM X9 rear
Dæk
Schwalbe Racing Ralph EVO Performance, 29×2.1″, tubeless ready
Bremser
Magura MT2 w/BAT, Storm SL rotors 180/160mm
Styr
Cannondale C2 flat, 2014 double-butted alloy, 700mm
Frempind
Cannondale OPI Adjustable Stem/Steerer V2, 31.8, -15 deg.(S-L), -5 deg.(X)
Styrfitting
Cannondale HeadShok Si
Bremsegreb
Magura MT2 w/BAT, Shiftmix
Eger
DT Swiss Competition
Grips
Cannondale Foam Locking Grips
Sadel
Prologo Nago Evo X8 STN
Sadelpind
Cannondale C2 27.2mm x 400mm

Efter en meget lang pause fra Mountainbike verdenen, er jeg kommet tilbage.
Sidst jeg havde kørt en MTB i skoven, det var tilbage i 2004, hvor jeg mest kørte Freeride med en modificeret hardtail fra Trek og diverse forgafler som man skiftede rundt med.
Den verden, som jeg kendte til inden for mountainbiking var blevet ændret til noget helt andet siden den gang. Tilbage dengang havde vi alle en størrelse hjul som var dejlige og gav godt med feedback. Der fandtes de tunge fully og de lette hardtails, og det var sådan set de valg man havde.
Efter jeg tog en tur på min kones nye Mountainbike, en Cannondale Trail 4 med 29″ hjul, kom minderne straks ind over mig tilbage fra den gang hvor jeg selv kørte på mountainbike. Der besluttede jeg mig for at jeg skulle køre igen!

Jeg startede med at tage ned til forskellige cykelhandlere og høre nærmere om, hvad det var der rykkede i dag inden for mountainbiking, da jeg var blevet så forvirredt efter at have browset forskellige websites som trekbikes.com og andre producenter, hvor der er masse at vælge i mellem. Forums som pinkbike.com skabte mere forvirring end hjælp på det stadie jeg var.

Så tog jeg en tur ned i Koldings og Vejles cykelhandlere, og det skal siges, at der var de pro-cykel-bruger og så sælgerne som man skulle filtrere sig igennem. Så fandt jeg ud af at hos Fribikeshop i Kolding var der mulighed til at bytte den cykel man købte hos dem indenfor 14 dage, hvis man ikke var tilfreds. Derudover var der også en super flink gut, som selv kørte MTB, som hjalp mig igennem den skov af et marked.

Hans anbefaling til mig var mest hardtails fra forskellige prisklasser og så 29 tommers hjul. Dette kom lidt som en chock for mig da jeg så dem, og så valgte vi den her Cannondale til en god pris.

Det skal siges, at denne anmeldelse måske ikke er helt fair, siden jeg ikke har noget at sammenligne med, så jeg kan ikke være så faktuel udover at det måske vil hjælpe en anden nybegynder i deres valg.

Min første tur blev til noget, hvor jeg følte mig lidt overvældet over hastigheden og mangel af kontrol over hvor jeg kørte igennem, men HOLD OP den cykel er let!

Jeg kørte en 8 kilometeres tur fra Vester Nebel (Nord for Kolding) ned til Troldhedestien, alt igennem grusveje, sandede stier og mange sten.
Jeg er 170 cm høj og jeg sad rigtig højt oppe i sadlen, selv om jeg havde sat sadlen helt ned. Jeg følte mig som i en racercykel som den endelig er. Lefty gaflen føltes til at være som en god gaffel, men samtidig meget stiv i det. Den var blevet kalibreret til min vægt, men den havde en meget høj rebound og det forstærkede min følelse af mangel af kontrol. Jeg gætter på at det er tilvænning til sådan en cykel.
Jeg følte mig 100% som en nybegynder og jo mere jeg kørte i den jo mere følte jeg mig som om den cykel ikke var for mig.
Jeg savnede at kunne lave bunnyhops og kaste mig i situationer, hvor jeg stadig kunne have kontrol over cyklen, og det følte jeg ikke jeg havde.
Men jeg tænkte, det kan ikke være cyklen. Så jeg lånte min kones cykel igen, som vi havde købt en par uger før, en Cannondale 29 trail 4, selv om den var en helt del tungere, så føltes den næsten på samme måde – men en del blødere i forgaflen som er en Suntur. Jeg tog en par ture mere i F29. Cyklen føltes fantastisk hurtig, men det var ikke helt det, jeg ville have følelsen af. Jeg ville har følelsen af kontrol, at kunne mærke jorden uden at skulle ligge på gulvet med hænderne.. Med andre ord, den følelse jeg havde tilbage i min mountainbiking dage – og den cykel gav mig det ikke.

Jeg tror at sådan en cykel er mere passende til en erfaren cross country rytter, og mindre passende til en nybegynder eller en, som er kommet tilbage til mtb verden ligesom mig efter flere års pause.