Anmeldelser

 • Mountainbike sikkerhed, hvornår er det nok?

  Nogle gange høre man at man skal gøre alt med måden, men jeg må ærlig sige at i virkeligheden når man er på toppen af en meget stejlede bakke, det eneste man kan tænke på er, skal jeg eller skal jeg ikke, og det ender altid med at man køre nedad og tænker sh*t, det er fedt! men, man har altid den lille stemme som siger… det her kan gå galt.

  Nogle gange tænker man, har jeg sikkerhed udstyr nok til at kaste mig i det eller skal jeg vente indtil jeg har dit eller dat.

  Jeg er helt overbevist at det er ikke bare at har gear nok som kan gøre en bedre men at kan de ting som er nødvendig til at køre den stil af mtb/cykling man vil gerne køre, og så har selvtillid at man kan, og det hjælper at føle sig i sikkerhed når man udfordre sig selv til at prøve nye ting.

  Siden jeg ikke har cyklet siden 2003 så har jeg selv følt mig en smule opdateret og rusten, så fandt jeg ud af at nu dage findes der kurser som kan hjælpe en på vejen. 🙂

  Det er bare en lille tanke.

 • Dainese Trail Skins Knee Guard anmeldelse

  Dainese Trail Skins Knee Guard

  Jeg skaffede mig selv nogle knæ beskytter ikke fordi jeg forventer at falde men som man siger “just in case”.

  Jeg ville har noget som føltes behageligt og næsten som om man ikke havde noget, men stadig beskydende. Jeg kendte til masse af Fox og IXS knæ beskytter som jeg har haft før. men IXS var for varmt at har på, og så alt for tætte. Fox var enten voldsomme og varme eller for små og nogle gange ubehagelig.
  dainese

  Jeg gik jeg rundt og kiggede lidt i net butikkerne var der fandtes og så fald jeg over dem her Dainese Trail Skins, som virkede lidt større men tætte og så med god ventilation. Ud over det, så havde de også mange gode bruger reviews.

  jeg bestilte nogle i L hos Wiggle.com, hvorfor i large? lang det fleste laver knæ beskytter stramme, så jeg tænkte man kan altid returner dem hvis man ikke føler at de passer.
  Et kort stykke efter modtog jeg dem og så prøvede jeg dem. Det passede perfekt og ud over det, det føltes komfortabel og behagelige at have på. De har kraftig sidepanneler og fronten lavet af en mikset materiel som er godt beskyttende.

  Jeg bruger dem til hver tur jeg tager, det så har jeg gjort det i det sidste i nu 12 måneder og de holder bare. De er nemme at rengøre og så mærker man dem ikke i lange tur og heller ikke når man køre lidt vildere i skoven.

  Jeg vil klar anbefale dem til de personer som føler at de vil gerne har lidt ekstra beskyttelse.

   

 • Trek Remedy 8 mountainbike Test Del 1

  trek-remedy-8-27-5

  I en lang periode ledte jeg efter en mountainbike som ville kunne passe til min ønskede kørestil, Enduro.
  Jeg kiggede meget rundt omkring på hvilket cykel jeg kunne få til en god pris. Efter at har læst rigtig meget på nettet og set på hvilken muligheder jeg havde, bestemte jeg mig for en mountainbike fra Trek, en Trek Remedy 8 med 27,5″ hjul.

  Specs

  Ramme Alpha Platinum aluminium, ABP Convert, Full Floater, E2 konisk kronrør, press fit krankboks, indvendig kabelføring til gear og sadelpind, ISCG 05 beslag, magnesium EVO Link, Mino Link, skjold på skrårør, 140 mm vandring
  Foraffjedring Fox Evolution Series 34 Float, CTD (climb-trail-descend) dæmper, rebound, E2 konisk styrrør, 15QR, 140 mm vandring
  Bagdæmper Fox Evolution Series Float, DRCV, CTD (climb-trail-descend) dæmper, rebound, tunet af Trek i Californien, 7,75×2,25″
  Hjul
  Hjul Bontrager Duster Elite Tubeless Ready m. TLR fælgbånd, 142×12 bag, 15 mm for
  Dæk Bontrager XR4 Expert, Tubeless Ready, aramid kanttråd, 27,5×2,35″ for, XR3 Expert, Tubeless Ready, aramid kanttråd, 27,5×2,35″ bag
  Gearsystem
  Gearvælgere Shimano SLX, 10 gear
  Forskifter Shimano X7, høj direkte montering
  Bagskifter Shimano Deore XT Shadow Plus
  Kranksæt SRAM S1010, 36/22
  Kassette Shimano HG50 11-36, 10 gear
  Kæde KMC X10
  Komponenter
  Sadel Bontrager Evoke 2, chromolyskinner
  Sadelpind Bontrager Rhythm Elite, hoved med to bolte, 31,6 mm, nul offset
  Styr Bontrager Riser, 31,8 mm, 15 mm rise
  Frempind Bontrager Rhythm Comp, 31,8 mm, 0 grader
  Håndtag Bontrager Rhythm, dobbelt lock-on
  Styrfitting FSA NO.57SC, E2, semilukkede lejer
  Bremsesæt Shimano SLX hydrauliske skivebremser

  Jeg havde læst meget omkring hvor gode storbroren til Remedy 8 var, men prisforskellen gjorde, at jeg gik efter den mindre model.
  Jeg læste også lidt reviews om Remedy 9 og så Remedy 8 og sammenligninger. Testere hos Enduro mountainbike magasinet var ikke tilfredse med forgaflen til Remedy 8 siden den er en Fox Evolution og ikke en Fox Performance.

  Dette fik mig til at gå ind og læse forskellen mellem begge af de forgafler i Fox’ eget forum, hvor jeg selv kunne spørge hvad forskellen var. Jeg fik at vide at de var næsten den samme forgaffel, forskellen lå i luftkammerets materiale. Jeg spurgte om de kunne give mig nogle tips omkring hvordan jeg kunne få det bedste ud af en Evolution forgaffel og de var faktisk ret gode til at fortælle hvad man kunne gøre.

  Tip Nr 1.

  Brug kalibrering kalkulator til at finde ud af hvor meget luft der skal ind, og hvis der står 60, giv den 10 ekstra og lad rebound være som givet i kalkulatoren. Den gør forgaflen meget mere responsiv og fjerner den “lag” og “slug” som der sker normalt i evolution 34 modelen. Bagdæmperen skal bare kalibreres som normalt.
  Her er linket til Trek Fork calculator

  Så købte jeg cyklen og jeg startede med at køre et par ture på Vester Nebel stierne og Troldhedestien. Jeg må sige at den føltes smidig og let for en fully, man kunne ikke tro at den vejer 13 kg (4 kg mere end den Cannondale F29 jeg prøvede før).
  Man føler sig i kontrol over cyklen! Det er sådan set det, som er det vigtigste for mig, jeg kunne køre ned at meget stejle og grusede stier uden at komme i nærheden af bremserne. Det skal lige siges, at dette er den tredje cykel, jeg kører på efter en meget lang pause, men alligevel kunne jeg mærke at jeg kunne begynde at gøre lidt af de ting, som jeg gjorde i gamle dage, små bunnihops, hoppe over sten og kravle op af stejlede bakker. Nu kunne jeg dog også føle at jeg skulle køre en del for at komme i form!

  Jeg må sige at jeg er meget tilfreds med cyklen og dens setup, men pedalerne skal lige skiftes da de mangler greb. Desuden vil en Rockshock reverb saddelpind give lidt ekstra muligheder, så jeg ikke skal føle mig fastlåst nogle gange ved stillingsskift.

  Følg med på bloggen og læs flere tips de kommende dage

 • En ny begynder tester mountainbike! Cannondale F29 Carbon 3
  [container]CANNONDALE F29 CARBON 3 2015[/container]

  Cannondale F29 Carbon 3

  Specs

  Størrelse: Small
  Ramme
  F29, BallisTec Carbon, SPEED SAVE, BB30, 1.5 Si head tube
  Forgaffel
  Lefty PBR 100 29, PBR XC damper, Hybrid Needle Bearing Technology, 45mm offset
  Kranksæt
  SRAM S1400, BB30, 38/24
  Krankboks
  SRAM BB30
  Skiftegreb
  SRAM X7
  Cassette
  SRAM PG 1030, 11-36, 10-speed
  Kæde
  KMC X10, 10-speed
  Forskifter
  SRAM X7, direct mount
  Bagskifter
  SRAM X9 Type 2 RBC
  Fælge
  Stan’s ZTR Rapid 29, 32 hole, tubeless ready
  Nav
  Lefty SL front, SRAM X9 rear
  Dæk
  Schwalbe Racing Ralph EVO Performance, 29×2.1″, tubeless ready
  Bremser
  Magura MT2 w/BAT, Storm SL rotors 180/160mm
  Styr
  Cannondale C2 flat, 2014 double-butted alloy, 700mm
  Frempind
  Cannondale OPI Adjustable Stem/Steerer V2, 31.8, -15 deg.(S-L), -5 deg.(X)
  Styrfitting
  Cannondale HeadShok Si
  Bremsegreb
  Magura MT2 w/BAT, Shiftmix
  Eger
  DT Swiss Competition
  Grips
  Cannondale Foam Locking Grips
  Sadel
  Prologo Nago Evo X8 STN
  Sadelpind
  Cannondale C2 27.2mm x 400mm

  Efter en meget lang pause fra Mountainbike verdenen, er jeg kommet tilbage.
  Sidst jeg havde kørt en MTB i skoven, det var tilbage i 2004, hvor jeg mest kørte Freeride med en modificeret hardtail fra Trek og diverse forgafler som man skiftede rundt med.
  Den verden, som jeg kendte til inden for mountainbiking var blevet ændret til noget helt andet siden den gang. Tilbage dengang havde vi alle en størrelse hjul som var dejlige og gav godt med feedback. Der fandtes de tunge fully og de lette hardtails, og det var sådan set de valg man havde.
  Efter jeg tog en tur på min kones nye Mountainbike, en Cannondale Trail 4 med 29″ hjul, kom minderne straks ind over mig tilbage fra den gang hvor jeg selv kørte på mountainbike. Der besluttede jeg mig for at jeg skulle køre igen!

  Jeg startede med at tage ned til forskellige cykelhandlere og høre nærmere om, hvad det var der rykkede i dag inden for mountainbiking, da jeg var blevet så forvirredt efter at have browset forskellige websites som trekbikes.com og andre producenter, hvor der er masse at vælge i mellem. Forums som pinkbike.com skabte mere forvirring end hjælp på det stadie jeg var.

  Så tog jeg en tur ned i Koldings og Vejles cykelhandlere, og det skal siges, at der var de pro-cykel-bruger og så sælgerne som man skulle filtrere sig igennem. Så fandt jeg ud af at hos Fribikeshop i Kolding var der mulighed til at bytte den cykel man købte hos dem indenfor 14 dage, hvis man ikke var tilfreds. Derudover var der også en super flink gut, som selv kørte MTB, som hjalp mig igennem den skov af et marked.

  Hans anbefaling til mig var mest hardtails fra forskellige prisklasser og så 29 tommers hjul. Dette kom lidt som en chock for mig da jeg så dem, og så valgte vi den her Cannondale til en god pris.

  Det skal siges, at denne anmeldelse måske ikke er helt fair, siden jeg ikke har noget at sammenligne med, så jeg kan ikke være så faktuel udover at det måske vil hjælpe en anden nybegynder i deres valg.

  Min første tur blev til noget, hvor jeg følte mig lidt overvældet over hastigheden og mangel af kontrol over hvor jeg kørte igennem, men HOLD OP den cykel er let!

  Jeg kørte en 8 kilometeres tur fra Vester Nebel (Nord for Kolding) ned til Troldhedestien, alt igennem grusveje, sandede stier og mange sten.
  Jeg er 170 cm høj og jeg sad rigtig højt oppe i sadlen, selv om jeg havde sat sadlen helt ned. Jeg følte mig som i en racercykel som den endelig er. Lefty gaflen føltes til at være som en god gaffel, men samtidig meget stiv i det. Den var blevet kalibreret til min vægt, men den havde en meget høj rebound og det forstærkede min følelse af mangel af kontrol. Jeg gætter på at det er tilvænning til sådan en cykel.
  Jeg følte mig 100% som en nybegynder og jo mere jeg kørte i den jo mere følte jeg mig som om den cykel ikke var for mig.
  Jeg savnede at kunne lave bunnyhops og kaste mig i situationer, hvor jeg stadig kunne have kontrol over cyklen, og det følte jeg ikke jeg havde.
  Men jeg tænkte, det kan ikke være cyklen. Så jeg lånte min kones cykel igen, som vi havde købt en par uger før, en Cannondale 29 trail 4, selv om den var en helt del tungere, så føltes den næsten på samme måde – men en del blødere i forgaflen som er en Suntur. Jeg tog en par ture mere i F29. Cyklen føltes fantastisk hurtig, men det var ikke helt det, jeg ville have følelsen af. Jeg ville har følelsen af kontrol, at kunne mærke jorden uden at skulle ligge på gulvet med hænderne.. Med andre ord, den følelse jeg havde tilbage i min mountainbiking dage – og den cykel gav mig det ikke.

  Jeg tror at sådan en cykel er mere passende til en erfaren cross country rytter, og mindre passende til en nybegynder eller en, som er kommet tilbage til mtb verden ligesom mig efter flere års pause.